أهلا وسهلا بك إلى منتديات نحب الله والرسول.
أهلا وسهلا بك ضيفنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، وفي حال رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.
~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~



 
اعلان

تــابــع كـل جـديــد عـلــى الـفـيــس بــوك فـقـط                    بـإعـجــابـك لـصـفـحـتـنــا

Powered By | منتديات نحب الله والرسول





شاطر

~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ Emptyالأحد مارس 10, 2013 2:05 pm
المشاركة رقم:
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
مؤسس المنتدى
الرتبه:
مؤسس المنتدى
الصورة الرمزية

عبد الكريم

البيانات
ذكر
عدد المساهمات : 33328
تاريخ الميلاد : 22/08/1979
تاريخ التسجيل : 29/08/2012
العمر : 44
الموقع : http://www.islamiy.com
•السـاعـة الـان•~| :
احترام قوانين المنتدى احترام قوانين المنتدى : 100%

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:

مُساهمةموضوع: ~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~
انشرالموضوع




~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~







في الأول دي صورة طبق المجعنات بعد ما خلصت (فطاير أو بتيه جبنة وبيتزا)




زي ما احنا عارفين مقادير عجينة العشر دقائق مجموعتين هما :

المجموعة الأولى :
2 كوب ماء دافئ
2 كوب دقيق فاخر
2 معلقة خميرة فورية
1/4 معلقة صغيرة ملح
2 ملعقة لبن بودرة
1/4 كوب سكر


المجموعة التانية :
3 كوب دقيق فاخر
1/2 كوب زيت نباتي



الطريقة :
نحطي مقادير المجموعة الأول مع بعض ونسبهم يتخمرو 10-15 دقيقة . وده شكلو بعد ما تخمر بصو مليان فقاقيع وخمران ازاي



نحط عليه مقدار الدقيق وأنا بحط اضافة بسيطة من عندي بتعمل فرق وهي (1معلقة صغيرة باكنج باودر) ونبدأ نعجنهم مع بعض



نصب مقدار الزيت على العجين ونستمر في العجن كويس .



هنا شكل العجين لو طرية حتحتاج لعجن كمان وهنا رشية دقيق بسيط وحطيت العجينة علشان أعجنها (بعشق العجين علشان كده ما بتستخدمش العجانه كتير)




بصو مسكت في بعضها ازاي




وهنا اتعجنت حلو وبقت جميلة والسطح أملس وقوامها طري ومتماسك.



هنا بقى بدأت أقسمها علشان حعمل كذا حاجة علشان ماشاء الله العجينة كبيرة (ضروري الترتيب في الشغل يا فتوكات يعني نعرف كل حته عجين حنعمل بيها ايه علشان بيفرق أوي في الشكل والقوام النهائي وحتلاحظوا كدا في الاخر . يعني نحاول ما نعدش نقلب في العجينه ونفرد ونلم تاني ده سر بسيط من الاسرار)



الموديل نمره 1 (البيتزا الكبيرة)

دهنت صينية كبيرة بشوية زيت وفردت حته عجينة ودهنتها كاتشب. وحطيت حجات البيتزا (فلفل رومي - طماطم -زيتون أخضر)ورشيتها بجنه شيدر صفراء.



وخبزتها في الفرن لحد ما استوت والجبنه ساحت وده شكلها .





الموديل نمره 2 (كروسون الجبنه أو الباتيه)


فدرت العجينة على شكل دائرة وقطعتها مثلثات زي الصوره



وبعد كده حشيتها جبنه كيري وجبنه بيضاء ولفتها ورصيتها في صنينة مفروشة بورق الزبدة ودهنتها بصفار بيض ولبن ورشية عليها سمسم.



وخبزتها في الفرن لحد ما نفخت واتحمرت وده شكلها النهائي. اتفظلي مدي ايدك




الموديل نمرة 3 (الأقماع)

فردت العجينة وعملتها على شكل مستطيل . وقطعتها شرايط زي الصورة



وبعد كده لفتيها على الأقماع ولزقتها بشوية بياض بيض علشان ما تفتحش في الفرن .



ودهنتها برضو بصفار بيض ولبن علشان تحمر وخبزتها وده كان شكلها لما خرجت من الفرن .



الموديل نمرة 4(mini pizza)

فردت العجينة وقطعتها على شكل دوائر سميكة شوية بسيطة ودهنتا بالكاتشب وبرضو حطيت عليها حاجات البيتزا(فلفل رومي - طماطم -زيتون أخضر) بس دي بقى حطيت عليها جبنه موزاريلا فرش .



وخبزتها في الفرن لحد ما استوت والجبنه ساحت بصو على الجمال



وهنا صوره قريبة جدا جدا جميلة جدا ولذيذة بشكل .



منقووول
من الأخت شيف دلوعة


طبعاً اناقلت أجربها بماإن بينى وبين الطبخ عداوة لدودة منذ قديم الازل .. وقلت بقي أكسر الخوف اللى بينى وبينا المطبخ يعنى وأشمر وأدخل أشوف العجن شكله عامل إزاى ههههههههههه واهو مسك برضه لماتكبر متتبراش من امها الفاشلة بالطبخ هههههههه وأبقي فى يوم عملت حاجة الناس تتحاكى بيها هههههههههههه
بس عملتها فى 4ساعات بس المينى بيتزا فشلت فشل ذريع ماظبطتش كويس معايا اول مرة بقي انماصنية بيتزا نجحت ههههههههه روحى المعنوية إرتفعت جداً بس خلصت المشروع3فجراً خد منى أربع ساعات أول مرة بقي وبعد مانضفت الحرب العالمية اللى كان فى المطبخ


بس تانى يوم كلمت ماما كان هيغمى عليها من اللى حصلى مصدقتش نفسها هههههههههههه قلتلها امسكى نفسك يافيفي احناعاوزينك ههههههههه
أصل ماما برضه مكنتش بتعرف تطبخ لمااتجوزت وراثة يعنى بس الآن ماشاء الله لاقوة الابالله بريمو عقبالى يارب



بإذن الله المرة الجاية أعملهاحلوة وأصورهالكم واعزمكم عليها ^_^







 

 




















الموضوعالأصلي : ~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ المصدر : منتـديات الشـارف الكاتب:عبد الكريم



توقيع : عبد الكريم






~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ Emptyالإثنين مارس 18, 2013 12:53 pm
المشاركة رقم:
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
كبار الشخصيات
الرتبه:
كبار الشخصيات
الصورة الرمزية

صادق صدوق

البيانات
ذكر
عدد المساهمات : 7574
تاريخ الميلاد : 13/06/1981
تاريخ التسجيل : 14/09/2012
العمر : 42
الموقع : منتدى انور ابو البصل الاسلامي
•السـاعـة الـان•~| :
احترام قوانين المنتدى احترام قوانين المنتدى : 100%

الإتصالات
الحالة:
وسائل الإتصال:

مُساهمةموضوع: _da3m_8
انشرالموضوع




~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~







~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ 111116154008lbhs
جزااااك الله خيرا.. على هذا المجهود الرائــع..
بــارك الله فيــك على الموضـــوع ..
الى الأمـــام..
لاتبـخل عليــنا بجـــديــدك..
و تقـبل مروريـ..
تحياتي..
~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ 111116154008lbhs



















الموضوعالأصلي : ~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ المصدر : منتـديات الشـارف الكاتب:صادق صدوق



توقيع : صادق صدوق










  






الــرد الســـريـع
..



)






جميع المشاركات المكتوبة في منتديات نحب الله والرسول تعبّر عن وجهة نظر كاتبها ... ولا تعبّر عن وجهة نظر إدارة المنتدى

Powered by http://www.islamiy.comCopyright ©2014

~ عجينة العشر دقايق بالصـــور ~ Cron